Varför GreasePak!


För att det går inte att sitta still och göra som man alltid har gjort!

En biokonvertering innebär en övergång från traditionell teknik och kemikalier till miljövänlig bioteknik i fettavskiljare. I praktiken betyder det att ett biosystem installeras, och som sedan kontinuerligt bryter ner fettet på plats. Biosystemet eliminerar därmed flera av de problem och kostnader som orsakas av fett redan innan de uppstår.

Biokonvertering besparar fastighetsägaren eller verksamhetsutövaren en mängd problem och kostnader. Tömningstillfällena av fettavskiljaren minskar radikalt. Inga oförutsedda driftstopp i form av stopp i avloppet, vilket i sin tur betyder inga kostnader på rensning eller sanering.

Mechline/ GreasePAK är CE-certifierad och efter tusentals fristående installationer är vi stolta över att det är det första bioenzymatiska system som godkändes av British Agram (BBA) i ursprungslandet Storbritannien som en effektiv form av fettborttagning i kommersiella kök. Utan ett effektivt sätt att avlägsna fett kan ditt storkök strida mot hälsovårdsmyndighetens regelverk och riktlinjer. GreasePAK är ett mycket effektivt sätt att avlägsna fett. GreasePAK kan arbeta fristående eller tillsammans med en fettavskiljare.

GREASEPAK

Biobergas unika underhållssystem för att att bryta ned fett, flott och oljor för kommersiella kök och livsmedelstillverkare.

Motverkar även dålig lukt och minskar/tar bort  dyra transporter. (bra miljön val)


PDF klicka på länken nedan.

*Skåp DMI-STD-2-produktblad

*Broschyr-produkter

*MSGD5 biovätska safty sheet


Hur funkar det?

Biologiskt underhållssystem för avlopp och att motverka odörer. Detta genom ett unikt automatiserat doseringssystem, särskilt framtagen för avlopp i kommersiella kök. Systemet förhindrar ansamling av bl.a. fetter och oljor. *Är BBA-godkänd.

FÖRDELARNA
GreasePak kan installeras nästan var som helst i köket GreasePAK en elegant, diskret och lätt att rengöra, fristående väggmonterad doseringsenhet som inte tar upp någon golvyta och är väldigt enkel att installera och använda.

• Enkel design, få beståndsdelar

• Lätt att fylla på doseringsvätska

• Doseringsvätskan är lätt att lagra, hantera samt byta

• Välj mellan en batteridriven enhet eller en nätdriven enhet

• Kostnadseffektiv

• Minskar behov av manuell hantering av fett samt tömning och rengöring av fettavskiljare

• Miljövänlig, använder inga hårda kemikalier

• Motverkar stopp i avlopp och förhindrar dålig lukt.

Minimerar behovet av onödiga transporter av fett från kommersiella kök och bidrar därmed aktivt till att minska utsläppen

GreasePak underlättar enormt för dig som vill hålla avloppet rent från fetter, oljor och odörer. Bakterierna i vätskan växer snabbt och frisläpper en samling kraftfulla enzymer som snabbt och effektivt bryter ner fett, olja och flott och annat organiskt material som kan orsaka stopp i avloppssystemet. Enhetens avancerade funktion gör den till ett bättre alternativ under förhållanden där vanliga branschprodukter är mindre effektiva, till exempel i miljöer med en liten mängd upplöst syre (t.ex. slutna avlopp) och där pH-nivån varierar. Effektiv, miljövänlig lösning. GreasePaks doseringsvätska är en miljövänlig klass 1 biologiskt nedbrytbar produkt. Den bryter ner fetter, flott och oljor i mindre, enklare molekyler som inte återbildas eller stelnar. Dessa nedbrutna partiklar digereras i sin tur vidare av bakteriepopulationen eller tvättas snabbt bort.

Till Produkten GreasePak klicka här


GP DMi-enheten är inställd på automatisk utmatning av en medelstor dos GP-vätska i köksavloppet varje kväll. När man byter vätska avges automatiskt en större dos (som sker var fjärde vecka). Kökschefen eller installatören kan med ett enkelt knapptryck ändra utmatningstid och mängd så att det passar rådande omständigheter.GP DMi doseringsenhet
Elegant, diskret, lätt att rengöra och kan väggmonteras fritt. Denna doseringsenhet tar inte upp någon golvyta och är väldigt enkel att installera och använda.
• Enkel design, få beståndsdelar
• Lätt att fylla på doseringsvätska
• Doseringsvätskan är lätt att lagra, hantera samt byta
• Välj mellan en batteridriven enhet eller en nätdriven enhet
• Minskar behov av manuell hantering av fett samt tömning och rengöring av fettavskiljare
• Miljövänlig, använder inga hårda kemikalier
• Motverkar stopp i avlopp och förhindrar dålig lukt.
På skåpets display visas vätskenivån så du alltid ser hur mycket väska som återstår. Om behållaren är tom eller om vätskenivån är mycket låg ljuder en varning från skåpet. När behållaren är tom byter du enkelt ut den med hjälp av en enkel, unik vridrörelse i en snabbanslutningsventil som är läckagesäker och ingen vätska går förlorad vid bytet.
Effektiv, miljövänlig lösning.
GreasePak’s fettnedbrytande doseringsvätska är en unik miljövänlig biologisk nedbrytbar klass 1 produkt, som bryter ner fett, flott och olja till mindre enkla molekyler som inte kan förändras, stelna eller anta fast form. De nerbrutna molekylerna bryts sedan ner ytterligare av bakteriepopulationen och sköljs snabbt bort vilket minimerar risken för restprodukter. Detta garanterar fria, rena och luktfria avloppsrör och fettavskiljare

En automatiskt daglig dos biologisk fettnedbrytningsvätska  i avloppsrören kommer bakterierna att kolonisera och skapa en ”biofilm” – aktiv bioenzymatisk beläggning på insidan och som återuppbygger sig själv och producerar en permanent tillgång på aktiva enzymer för nerbrytning av fett, flott och oljor.Utan biologiska underhållssystem från Bioberga.

Kommer det se ut som på bilderna nedan..-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vad kostar det?


*Om man skriver upp sig på ett leveransavtal av vätskan ingår doseringsskåpet kostnadsfritt.

Vätskan skickas då var 3e månad med 3 stycken dunkar á 5 liter.

Leveransavtalet är på 12 månader med 6 månaders uppsägning.

Poängen med avtalet är för att vi ska kunna planera lagerhållning av vätska till er, och dessutom tas batteriernas bäst-före-datum i beaktning.


Kontakta oss för mer information eller en offert på 0705 121972 eller info@bioberga.com


*(FOG)= fett, olja och föroreningar